Snelfietsroute Nistelrode Uden Fase 3

Snelfietsroute Nistelrode Uden Fase 3

De snelfietsroute tussen Nistelrode en Uden start in het noorden van Nistelrode. Daarna loopt de route via de Noorderbaan, Kerkveld, Hoogstraat ten zuiden van Nistelrode met een brug over de A50 naar ziekenhuis Bernhoven en sluit aan op de centrumring in Uden. Deze snelfietsroute moest nog op één plek met elkaar verbonden worden en dat was ter hoogte van Heescheweg / Noorderbaan en Noorderbaan / Kerkveld.

In juni 2021 heeft de gemeente Bernheze het project ‘snelfietsroute Nistelrode – Uden fase 3’ op de aanbesteed. Tijdens deze werkzaamheden werd het laatste stuk van de snelfietsroute met elkaar verbonden door middel van een tunnel die onder de Heescheweg komt te liggen. Op basis van inschrijving met een alternatief hebben wij dit project aangenomen. Na de aanbestedingsperiode zijn wij volop bezig geweest met het ‘opnieuw’ engineeren van de gehele tunnel. Na het maken van een compleet nieuw ontwerp en bijbehorende berekeningen voor de constructie van de tunnel konden we eindelijk beginnen met het grondverzet. Hierop volgde het maken van de tunnelconstructie. Deze bestaat uit in het werk gestorte betonvloeren en prefab betonelementen zoals de op maat gemaakte keerwanden en de unieke betonnen voorzetelementen.

Na alle voorbereide werkzaamheden en het storten van het ‘skelet’ van de tunnel zijn de unieke betonnen voorzetelementen geplaatst. Elk voorzetelement had een uniek nummer en werd één voor één geplaatst. Daarbovenop werden de betonnen deksloven geplaatst die ook allemaal uniek zijn. Vervolgens is er een op maat gemaakte leuning boven op de tunnel geplaatst om het geheel af te werken.

Het project is uitgevoerd in de periode van augustus 2021 tot en met april 2022. Het eindresultaat mag er zijn. Kijk gerust naar de gemaakte foto’s van het resultaat van de eerste tunnel die wij Gebr.  van Venrooij hebben mogen bouwen!

  • Opdrachtgever:Gemeente Bernheze
  • Opleverdatum:April 2022

Inhoud van het project

  • Ca. 26.100m³ grondverzet
  • Ca. 930 ton asfalt aangebracht
  • 17 putten geplaatst
  • 263m¹ keerwanden voor de tunnel geplaatst
  • 340m¹ hekwerk geplaatst

Vragen? Neem dan contact met ons op!

Deze website is (nog) niet geoptimaliseerd voor weergave in landscape modus.
Houd je mobiel rechtop om de staande modus te gebruiken.