Get Adobe Flash player
home > contact / extra's > Gouden Piramide Dobbelman

DE DOBBELMAN IN NIJMEGEN WINT GOUDEN PIRAMIDE


NIJMEGEN ­ Bouwproject De Dobbelman in de Nijmeegse wijk Bottendaal heeft afgelopen zaterdag de Gouden Piramide in de wacht gesleept. Dat is een belangrijke, landelijke prijs waarmee de rijksoverheid ‘inspirerend opdrachtgeverschap’ in de architectuur en stedenbouw beloont.

Minister Gerda Verburg deelde de prijs - een geldbedrag van 50.000 euro, een trofee en een plaquette - uit aan de gemeente Nijmegen, woningbouwcoporatie Talis en projectontwikkelaar De Key-De Principaal.

Samen met de latere bewoners, die vanaf het begin volop inspraak hadden in de bouwplannen, zorgden zij voor de transformatie van industrieterrein – er stond een zeepfabriek – tot bijzondere woonbuurt. De wijk kenmerkt zich door verschillende woningtypen, kleine bedrijfjes en het aanbod van verschillende voorzieningen. De architectuur is geïnspireerd op de oorspronkelijke vormgeving van de zeepfabriek.

Voor de Gouden Piramide waren vijf projecten genomineerd. Vorig jaar won het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.